Beata Olsson klar för AIK. Foto: Bildbyrån

Beata Olsson klar för AIK

Uppdaterad
Publicerad

Beata Olsson blev mästare i USA.

Nu är hon klar för AIK.

– Det känns spännande att komma hem till Sverige och att få spela för en så historisk klubb som AIK, säger hon i ett pressmeddelande.

Beata Olsson har tidigare spelat med IK Uppsala i damallsvenskan. Men 22-åringen lämnade för spel med Florida State University – där hon nyligen blev nationell mästare.

Nu står det klart att anfallaren återvänder till Sverige, mer specifik AIK damallsvenskan.

– Det känns väldigt spännande att komma hem till Sverige och att få spela för en så historisk klubb som AIK. Jag tror verkligen på klubbens satsning och är imponerad över det jobb ledningen lägger ner. Jag ser fram emot att kunna bidra på planen och hjälpa laget etablera sig i Damallsvenskan, säger hon i ett pressmeddelande.

Sportchef Herish Sadi är nöjd med värvningen.

– Väldigt glädjande att få hit Beata. Det är en spelare som kommer passa vårt sätt att spela och som kommer bidra med spets framåt. Hon är snabb, explosiv och bra i boxen, säger han.

Se klipp – Elin Rubensson tilldelas diamantbollen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: ADAM IHSE / TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.