Brentford U18-tränare Lydia Bedford Foto: Bildbyrån

Brentfords U18-tränare Lydia Bedford historisk – första kvinnan någonsin i en Premier League-förening

Uppdaterad
Publicerad

Premier League-laget Brentford bryter ny mark.

Lydia Bedford är ny tränare för klubbens U18-lag – vilket gör henne till den första kvinnan att träna ett herrlag i Premier League, enligt BBC.

Premier League-laget Brentford har en ny U18-tränare.

Men varför är det speciellt?

Har tränat Leicester

Den nya tränarens namn är nämligen Lydia Bedford – som blir den första kvinnliga tränaren någonsin som tränar ett herrlag i en Premier League-klubb, enligt BBC. 35-åringen har ett gediget CV då hon har tränat Leicester, varit assisterande under svensken Jonas Eidevall i Arsenal och hon har även tränat ungdomslandslag i England.

– Jag är väldigt nöjd över att vi har lockat till oss talangfulla tränare som Lydia och Jon-Paul (Pitman) för vårt U18-lag nästa år, säger klubbens sportchef i ett uttalande.

MER FOTBOLL: Sven-Göran Eriksson inblandad i Abramovitjs Chelsea-köp (17 maj):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Svennis” avslöjar i en ny dokumentär att han tipsade Roman Abramovitj att köpa Chelsea. Foto: Från dokumentären ”Fever Pitch – The Battle for the Premier League”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.