”Behöver inte måla upp dem som monster – de har respekt för oss”

Publicerad

Sverige är ett av få lag som lyckats besegra USA. I OS 2016 innebar det dessutom, för första gången för USA, att de åkte ut redan i kvartsfinal.
Ett mentalt övertag Sverige kan utnyttja.
– Vi behöver inte måla upp dem till monster – de har full respekt för oss, säger Hedvig Lindahl till SVT Sport.

Det har kanske inte sett prickfritt ut hittills för det svenska landslaget. Sent avgörande mot Chile följdes upp med en, trots 5-1-seger, ganska medioker insats mot Thailand.

Men, som det svenska landslaget gemensamt kommunicerar, är det nu VM börjar. Mot USA, laget Sverige slog ut i OS 2016 och besegrade i VM 2011.

– 2011, när de tackade oss efter matchen var första gången de hade respekt för oss. Vi behöver inte måla upp dem till monster – de har full respekt för oss. De vet vad vi kan, vi behöver inte hamna i någon mental fälla, säger Hedvig Lindahl till SVT Sport.

Lindahl: ”USA har full respekt för oss”

Kosovare Asllani håller med.

”Kan sätta skräck i dem”

– Vi vet att de har respekt för oss. Självklart, vi slog ju ut dem ur OS, säger hon. De är inte vana så det sved väl lite extra för dem.

Om nyckeln säger ”Kosse” så här:

– Vi måste vara mer effektiva, men vi kommer kunna utnyttja vårt djupledsspel mer.

Magdalena Eriksson:

– Vår historia mot USA är imponerande – det kan sätta skräck i dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer