• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Oscar Linnér. Foto: Bildbyrån.

Bekräftat: Gif Sundsvall bryter med Oscar Linnér

Uppdaterad
Publicerad

Oscar Linnérs utspel i söndags fick stora reaktioner.

Nu meddelar Gif Sundsvall att målvakten lämnar klubben.

– Ingen spelare går före laget, säger sportchef Urban Hagblom till SVT Sport.

Oscar Linnér, ny i Gif Sundsvall inför säsongen, petades i den allsvenska premiären borta mot Sirius. Efter matchen var Linnér allt annat än nöjd.

– Det känns jävligt tråkigt. Jag är här för att spela, inte sitta på bänken. När jag inte har fått spela i Bundesliga är det för att jag har suttit på bänken bakom en av Europas bästa målvakter. Då har jag känt att det finns en logik i att jag inte spelar. Då har det varit lättare att acceptera. Det här är väldigt svårt att acceptera, om jag ska vara ärlig, sade Linnér enligt Sundsvalls Tidning då.

”Jaget kan aldrig gå före laget”

Gif Sundsvall har både under dagen och gårdagen haft möten med Linnér om framtiden. I ett pressmeddelande under tisdagskvällen skriver klubben att man valt att gå skilda vägar med burväktaren.

– Det har blivit en mindre bra lösning för alla parter utifrån förväntningar. Men det som är väldigt trevligt och klokt är att vi har enats om lösningen att avsluta samarbetet och önskar varandra lycka till, säger sportchef Urban Hagblom till SVT Sport.

– Gif Sundsvall jobbar efter väldigt tydliga värderingar, där ingen spelare går före laget. Att vi gör det här tillsammans, i laget, är det viktigaste. Det sammanfaller inte riktigt med Oscars situation utifrån hans resa tillbaka. Jaget kan aldrig gå före laget.

I den här situationen upplever ni att har jaget, alltså Oscar, förespråkats före laget?

Ja, men sen får man har respekt för den situation som Oscar Linnér är i. Därför känner vi att vi inte kan fortsätta vårt samarbete. Det är såhär den här branschen fungerar ibland.

”Sådana beslut är inte lätta att fatta

Vad hade Oscar för förväntningar?

– Han hade förväntningarna att han skulle bli en förstemålvakt. Utifrån prestationerna så stod han ju inte i premiären, utan det var Andreas Andersson som man gjorde bedömningen var det bästa alternativet. Det uttryckte han ett missnöje för.

Hur har era möten sett ut?

Vi har haft bra möten. Det är väldigt viktigt att säga att det har varit en bra dialog. Man ska aldrig fatta beslut med känslor, som det blev direkt efter händelsen. Beslut ska fattas efter konsekvensanalyser, vilket vi har gjort. Och vi alla i den sportsliga ledningen var rörande överens inom om att det här var rätt beslut. Till syvende och sist var det här mitt beslut som är sportsligt ansvarig.

Har det varit ett tufft beslut att fatta?

Det har varit ett viktigt beslut för föreningen. Och sådana beslut är inte lätta att fatta. Till syvende och sist är våra värderingar och det vi står för viktigast.

Betalar lönen

Har det varit tal om att ge honom en ”andra chans” efter detta?

Det har det varit. Vi har tittat på möjligheter, förutsättningar och konsekvenser utifrån. Men det här är den bästa lösningen.

Vad betyder det rent ekonomiskt för er?

Vi har ett avtal med Oscar och det är inte svårare än så. Det här är en professionell bransch. Det finns med i vår budget. Vi kommer att behöva betala lön för den delen som vi har avtal och det är fram till 31 juli. Om inte Arminia Bielefeld (som äger honom) hittar en annan klubb än Sundsvall när det internationella fönstret öppnar så gäller inget annat.

KLIPP: Nannskog: ”Det borde finnas mer tålamod” (4 april 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.