• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Foto: Bildbyrån

Efter utspelet – Linnér och Sundsvall i möte

Uppdaterad
Publicerad

Oscar Linnér, ny i Gif Sundsvall inför säsongen, petades i den allsvenska premiären.

Efteråt var han kritisk och klubben har under måndagen haft ett möte med spelaren.

– Vi har haft och har en intern diskussion mellan Gif Sundsvall och Oscar Linnér om hur spelare och anställda i klubben ska agera och uppträda, säger Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till SVT Sport.

Målvakten Oscar Linnér lånades in till Gif Sundsvall från tyska Arminia Bielefeld inför säsongen. När det vankades allsvensk premiär mot Sirius i söndags fick burväktaren inleda på bänken.

Efteråt riktade han skarp kritik mot beslutet.

– Det känns jävligt tråkigt. Jag är här för att spela, inte sitta på bänken. När jag inte har fått spela i Bundesliga är det för att jag har suttit på bänken bakom en av Europas bästa målvakter. Då har jag känt att det finns en logik i att jag inte spelar. Då har det varit lättare att acceptera. Det här är väldigt svårt att acceptera, om jag ska vara ärlig, sade Linnér enligt Sundsvalls Tidning efter matchen.

”Jag är väldigt tydlig”

Sundsvalls sportchef Urban Hagblom berättar att man under måndagen haft ett möte med spelaren.

– Jag är väldigt tydlig: vi har haft och har en intern diskussion mellan Gif Sundsvall och Oscar Linnér om hur spelare och anställda i klubben ska agera och uppträda. Vi har en dialog internt och det fortsätter vi med, säger Urban Hagblom till SVT Sport.

Vad är nästa steg?

– Det får fortsatta möten och diskussioner utvisa. Vi är inte i mål, men vi kommer att ha diskussioner närmaste dagarna. Det sköter vi internt.

Hur aktuellt är det att ni går skilda vägar?

– Det vill jag inte lämna några kommentarer till. Det får de interna diskussionerna lösa.

”Det där får Oscar stå för”

Förstår du Oscars frustration i hans uttalanden?

– Spelare som har förväntningar, och det har ju alla, har ju en viss besvikelse utifrån sina prestationer. Jag vill egentligen inte kommentera. Det där får stå för Oscar. Vi för nu diskussioner med Oscar.

Blev han lovad en viss mängd speltid när han skrev på?

– Nej. Det är inga konstigheter. Han måste ha missförstått. Det har varit jättetydligt från Gif Sundsvall, det spelar ingen roll vilken position det handlar om. Det är prestationen som avgör vilka tränarna tar ut, då de har kraven på sig att mönstra den uppställning som de tror har bäst möjlighet att få ”Giffarna” att vinna matcher. Inga konstigheter, det kan inte vara något missförstånd där.

Det har blossats upp som en känslig fråga. Hur har spelartruppen tagit detta?

– Det får du fråga dem. Vi har varit tydliga gentemot dem att vi för en dialog om hur spelare och alla anställda ska uppträda.

Enligt Sundsvalls Tidning skickades han hem från frukosten i dag. Stämmer det?

– Nej, utan det var under den tiden som jag hade mitt första möte med Oscar Linnér. Det var då vi startade dialogen och han var inte tillgänglig då utifrån den träffen vi hade.

KLIPP: Sundsvall förlorade premiären borta mot Sirius

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.