Zlatan Ibrahimovic uppges nu lämna AC Milan. Foto: TT Nyhetsbyrån

Bekräftat: Zlatan Ibrahimovic lämnar AC Milan – tackas av ikväll

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic lämnar Milan.

Ikväll kommer 41-åringen tackas av på San Siro.

– AC Milan vill tacka Zlatan för de magnifika år som vi har haft tillsammans, säger en talesperson.

Zlatan Ibrahimovic kommer inte att skriva ett nytt kontrakt med Milan när det nuvarande går ut vid kommande månadsskifte. Det bekräftade den italienska klubben under lördagen, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Istället kommer han att tackas av ikväll i samband med säsongens sista ligamatch mot Hellas Verona. Däremot är svensken inte tillgänglig för spel, enligt tränare Stefano Pioli.

– AC Milan kommer att ta farväl till Zlatan Ibrahimovic med en kort ceremoni, som involverar hela publiken. AC Milan vill tacka Zlatan för de magnifika år som vi har haft tillsammans, säger en talesperson i klubben, enligt Reuters.

Blev äldste målskytten

Ibrahomvic har haft stora skadebekymmer under denna säsong, som enbart resulterade i fyra ligamatcher. Under dessa matcher gjorde han ett mål, och blev därmed ligans äldsta målskytt genom tiderna då han satte en straff i 1–3-förlusten mot Udinese.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zlatan Ibrahimovic målskytt igen. Foto: Bildbyrån/C More

Vad som händer för 41-åringen framöver är oklart, men Ibrahimovic har antytt att han vill förlänga karriären, och Serie A-klubben Monza har bekräftat att de är intresserade av att värva svensken.

Zlatan Ibrahimovic spelade i Milan 2009-2012 och återvände 2020. Under sina år i klubben har det bland annat blivit två ligatitlar, 2011 och 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.