Bekräftat: Zlatan klar för LA Galaxy

Uppdaterad
Publicerad

I går bekräftades det att Zlatan Ibrahimovic lämnar Manchester United för troligt spel i den amerikanska fotbollsligan MLS.

Nu är det bekräftat att fotbollsstjärnan skrivit på för LA Galaxy, det presenterar klubben i en helsidesannons i LA Times.

– ”Kära Los Angeles, varsågoda”, skriver Zlatan Ibrahimovic.

I fredagens pappersupplaga av lokaltidningen Los Angeles Times har klubben och Zlatan köpt en helsidesannons. Längst upp står: ”Kära Los Angeles, varsågoda” med Zlatans underskrift.

– Efter att ha varit i Europa och vunnit 33 titlar, och spelat med de bästa lagen och spelarna i världen, ville jag komma till USA och spela mitt spel där, säger han till tidningen.

– Jag vill att folk ska få njuta av mitt spel, och att laget ska vinna. Därför valde jag Galaxy, säger han.

Svensken frontar även tidningens sportsida med en bild i Galaxys klubbtröja med bildtexten ”Han är svår att ignorera” .

– Han ger upp mycket för att komma hit. Han var tydlig med att han kommer hit för att vinna mästerskap. Det handlar inte om pengar, säger Dan Beckerman, VD för AEG, som äger Galaxy.

Zlatan Ibrahimovic kommer att spela med nummer nio i sin nya MLS-klubb. Enligt den amerikanska tidningen Sports illustrated kommer svensken bli den fjärde bäst betalade i klubben någonsin.

Oklart när Zlatan debuterar

LA Galaxy spelar en match mot Vancouver Whitecaps på söndag, men det är ännu oklart när svensken gör sin debut. På lördag veckan därpå spelar klubben ett Los Angeles-derby mot Los Angeles FC.

Zlatan blir den nionde svensken i årets MLS. Magnus Eriksson, Anton Tinnerholm och Gustav Svensson är några svenska namn redan spelar i den amerikanska fotbollsligan.

Zlatan presenterades i Los Angeles Times med en helsidesannons.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.