Belgien och Island möttes i EM på söndagen.

Oavgjort mellan Belgien och Island

Berglind Björg Thorvaldsdottir brände en straff – men fick sedan revansch när hon gav Island ledningen.

Men ännu en straff gjorde att 1–1 blev slutresultatet mellan Belgien och Island.

– Vi förtjänade mer, säger Jane Jönsdottir i Kanal 12.

Island har på sina fyra EM bara fått med sig en seger på tio matcher, men jakten på den andra segern fortsätter efter ett kryss mot Belgien i EM i England.

– Vi måste vinna matcher för att ha en chans, fortsätter Jönsdottir.

Fotbolls-EM

I första halvlek var Island närmst att ta ledningen när Berglind Björg Thorvaldsdottir fick chans på straff efter en handssituation i Belgiens straffområde. Men belgiska målvakten Nicky Evrard räddade enkelt och det blev mållöst fram till halvtidspaus.

Men Thorvaldsdottir skulle få sin revansch. Kort efter att andra halvlek sparkat igång kunde 30-åringen nicka Island till ledning.

Belgien skulle dock också få chans på straff. Och Justine Vanhaevermaet var säker – straffen satt och kvitteringen var ett faktum.

Båda lagen pressade på i slutminuterna för att få fram ett avgörande, men så blev inte fallet.

Svenska Tess Olofsson dömde matchen, sin mästerskapsdebut som huvuddomare.

Det är på förhand ovisst hur grupp D ska sluta, med tanke på att Italien, Belgien och Island ligger nära varandra, inom fem placeringar, på världsrankningen.