Frankrike och Belgien klara för VM

Två europeiska stornationer kvitterade ikväll ut sina biljetter till fotbolls-VM i Qatar nästa år. Belgien slog Estland och Frankrike slog Kazakstan. Hjälte för ”Les Bleus” blev stjärnan Kylian Mbappé som gjorde hela fyra mål i 8-0-krossen.

– Vi bjöd på en show och jag tror att publiken gillade det, säger Mbappé efter matchen.

Det var en stor fransk kväll på Parc des Princes och huvudrollsinnehavare för Kylian Mbappé.

Han inledde målskyttet redan i den sjätte minuten då han fick bollen och satte 1-0 för den regerande världsmästaren. Kort senare rundade Kingsley Coman en utrusande målvakt och spelade in till Mbappé som gjorde 2-0.

3-0 kom i den 32:a minuten genom en elegant nick efter ett inlägg av Coman. Därmed hade den 22-årige PSG-stjärnan Mbappé gjort sitt första hattrick för Frankrike.

Benzema tog över

I andra halvlek var det Benzemas tur att hitta nätet inför publikens jubel på Parc des Princes.

Tio minuter in i halvleken gjorde han 4-0 och fyra minuter spelade Mbappé fram sin anfallskollega till hans andra för kvällen.

Men det var inte slut där. Adrien Rabiot fyllde på med ytterligare ett mål och då Antoine Griezmann gjorde 7-0 på straff stod det klart att Kazakstan hade inkasserat lagets största förlust genom tiderna.

Först sen Just Fontaine

Mbappé var ändå inte klar. I den 87:e minuten gjorde han sitt fjärde mål för kvällen. Senast någon gjorde fyra mål för Frankrike i en tävlingsmatch var skyttekungen Just Fontaine under VM 1958 i Sverige.

8-0 blev alltså resultatet och då den den svenske domaren Glenn Nyberg blåste av matchen kunde fransmännen fira en säkrad VM-plats.

– Det viktigaste var egentligen att vi kvalade in. Vi ville ge oss själva chansen att försvara titeln. Det finns dessutom en hel del spelare i gruppen som inte har spelat VM tidigare, så det är en dröm, säger Mbappé.

Bakom Frankrike gör Finland och Ukraina upp om gruppens playoffplats.

Belgien gör sällskap

Belgien hemmaslog Estland med 3-1 och det innebär att även de kan börja förbereda sig för VM.

Målskyttar för Belgien blev Christian Benteke, Yannick Carrasco och Thorgan Hazard. Estlands tröstmål gjordes av Erik Sorga.