Janne Andersson om Zlatans roll i Spanienmatchen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Uppgifter: Zlatan Ibrahimovic bänkas mot Spanien

Uppdaterad
Publicerad

Sverige åker till Sevilla för ödesmatchen mot Spanien.

Då uppges Janne Andersson lämna Zlatan Ibrahimovic utanför startelvan. Albin Ekdal, avstängd mot Georgien, kliver in på mittfältet. Det enligt Aftonbladets uppgifter.

Blytung förlust mot Georgien i torsdags. Nu är Sverige pressat att vinna på bortaplan mot Spanien för att säkra gruppsegern i VM-kvalet.

Då väljer Janne Andersson att göra två ändringar jämfört med 0–2-förlusten. Albin Ekdal in och Mattias Svanberg ut, Dejan Kulusevski in och Zlatan Ibrahimovic ut. Kulusevski uppges alltså bilda anfallspar tillsammans med Alexander Isak. Detta enligt Aftonbladets uppgifter.

VM-kval fotboll

– Man vet att om man möter Spanien så måste man hålla ihop laget på ett bra sätt och acceptera att de har bollen. Hade vi spelat för kryss imorgon hade det varit samma tänk. Ingången i matchen är precis likadan, sa Janne Andersson på lördagens presskonferens.

– Det är mitt ansvar att se till att grabbarna är redo för matchen. Det viktiga för mig är att vi jobbar tillsammans och försöker hålla lugnet i laget, sa Victor Nilsson Lindelöf.

Så uppges Sverige starta mot Spanien:

Robin Olsen – Emil Krafth, Victor Nilsson Lindelöf, Joakim Nilsson, Ludwig Augustinsson – Viktor Claesson, Kristoffer Olsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg – Alexander Isak, Dejan Kulusevski

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet