Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Belgien: ”Vet att vi kan uträtta stordåd”

Uppdaterad
Publicerad

Belgien kom till EM med målet att gå vidare från gruppen.

Stärkt av framgången slår laget gärna ut Sverige i kvartsfinal.

– Det här är ett stort steg för damfotbollen i Belgien och jag hoppas att vi får en boost av det här. När vi gör det vi ska vet vi att vi kan uträtta stordåd, säger Lyonstjärnan Janice Cayman enligt TT.

I sista gruppspelsmatchen hade tre lag, Belgien, Italien och Island, chansen att knipa andraplatsen bakom Frankrike.

Det blev till slut Belgien som avancerade till kvartsfinal efter 1-0 mot Italien. Efteråt var spelarna lyriska.

– Det är galet. Jag förstår inte vad vi har gjort. Det är galet att vi har nått kvartsfinalen, säger målvakten Nicky Evrard enligt TT.

Belgien hade som mål att nå kvartsfinalen. Men nu hoppas de kunna slå ur underläge och förhoppningsvis rubba världstvåan Sverige.

– Sverige är en toppnation, men vi har ingenting att förlora. Vi ska bara gå ut och försöka vinna, säger Justine Vanhaevermaet.

PSV Eindhoven-backen Julie Biesmans:

– Jag tror att de kan underskatta oss och kanske kan vi använda det till vår fördel. Kanske går vi vidare. Man vet aldrig, säger

Lyonstjärnan Janice Cayman känner flera av de svenska spelarna sedan tidigare. Hon spelade nämligen i Montpellier med trion Linda Sembrant, Sofia Jakobsson och Stina Blackstenius.

– Jag har inte pratat med dem, jag har bara gillat alla bilder de har lagt upp. Men det måste jag kanske lägga av med nu, säger Cayman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.