Benfica slog Barcelona med 3-0. Foto: Bildbyrån

Barcelona i spillror – efter ny katastrofinsats

Barcelona har haft en tung säsong så här långt.

I kväll blev det inte lättare för katalanerna. Benfica vann den andra gruppspelsmatchen i Champions League med klara 3-0.

Enligt AFP skriver katalansk press om ett styrelsemöte i Barcelona under torsdagen då man inför lördagens La Liga-möte med Atlético Madrid diskuterar tränaren Ronald Koemans roll.

– Jag känner ett väldigt stöd från spelarna, utifrån den attityd som de har, men resten vet jag ingenting om, sade Koeman efter onsdagens förlust.

– Jag kan inte säga något för jag vet inte vad klubben tycker om det här. Jag kan inte svara på fler frågor om det här eftersom det inte är i mina händer. Vi får se, sade Koeman efter frågor om framtiden i klubben.

Tidig ledning för Benfica

Benfica tog ledningen redan i den tredje minuten på Estadio da Luz i Lissabon. Med matchens första skott satte Darwin Nunez 1-0.

Nästa mål dröjde till den andra halvleken. Ett fint Benfica-anfall slutade med en målvaktsretur som Rafa Silva slog in i öppet mål.

Barcelona, som förlorade den första CL-matchen mot Bayern München med 3-0 skapade flera lägen men skärpan saknades framför mål.

Och med drygt tio minuter kvar tilldelades hemmalaget en straffspark efter handboll på Barcelonaförsvararen Dest.

Nunez klev fram igen och satte säkert in 3-0 bakom en chanslös Marc-André Ter Stegen.

Se matchbilderna i Sportnytt:

I slutskedet av matchen blev det ännu tyngre för Barcelona då mittbacken Eric Garcia blev utvisad.

Det påverkade dock inte slutresultatet som skrevs till 3-0 Benfica.

Barcelona ligger sist i gruppen med noll poäng och målskillnaden 0-6 efter två spelade matcher.

MER FOTBOLL: Pontus Jansson om kärleken till MFF (27 september)