Helsingfors IFK vann ett hett derby. Foto: Skärmdump/Twitter

Bengaler och planinvasion i Helsingforsderbyt

Uppdaterad
Publicerad

De allsvenska läktarna ekar tomma, men i grannlandet Finland liknade kvällens Helsingforsderby ett vanligt derby. Helsingfors IFK skrällde då de satte avgörande 4-3 med en minut kvar och supportrarna stormade planen.

I Finland har folk gått på fotboll i ett par månader, men på grund av coronarestriktioner var det inte fullsatt i Helsingfors, utan bara 2900 i publiken på ”Stadin derby”.

Men de knappa 3 000 som var där var helt tydligt sugna på derby. Vid avspark brändes det bengaler från HIFK-klacken, som stod tätt på kortsidan.

Sedan blev det en väldigt sevärd match. HIFK ledde med 3-1 redan efter en halvtimme, men i den 80:e minuten kvitterade Tim Väyrynen för den serieledande storklubben HJK.

Det var ändå HIFK-supportrarna som fick fira. Eero-Matti Auvinen nickade in 4-3 i den 89:e minuten och supportrarna hoppade ner från läktaren, vissa sprang till och med in på plan.

Efter matchen firade laget tillsammans med supportrarna på gräsplanen.

Veikkausliiga

HIFK logo

HIFK

4 - 3

HJK logo

HJK

Telia 5G Arena, Helsingfors
Publik: 2900
Domare: Mattias Gestranius

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.