Martin Olsson och Pierre Bengtsson. Foto: Bildbyrån.

Bengtsson kallas in till EM-truppen

Uppdaterad
Publicerad

Janne Andersson tvingas göra en förändring i EM-truppen.

Martin Olsson utgår på grund av en skada och ersätts av Pierre Bengtsson.

– Det var väldigt ”jämnt” mellan Pierre och Martin redan vid trupputtagningen, säger förbundskaptenen i ett pressmeddelande.

Häckens Martin Olsson har varit ett frågetecken under en tid och kunde inte spela cupfinalen mot Hammarby i går.

Samtidigt har även Ludwig Augustinsson haft skadebekymmer.

Problemen på backsidan gjorde att Pierre Bengtsson, som egentligen petades från EM-truppen, tillfälligt var med under landslagssamlingen i Båstad där han fick spela mot Finland.

Nu står det klart att 33-åringen får en permanent plats i EM-truppen. Martin Olssons skada är för allvarlig för att han ska kunna vara med i mästerskapet.

”Visar stor lojalitet”

– Pierre har sett bra ut på träningarna i Båstad och gjorde en solid insats mot Finland i lördags. Det var väldigt ”jämnt” mellan Pierre och Martin redan vid trupputtagningen. Så jag vet att vi får in en mycket bra försvarsspelare med en fin vänsterfot som visat stor lojalitet mot laget. En fullgod ersättare till Martin, säger Janne Andersson.

Förbundet meddelar samtidigt att Brentfords försvarare Pontus Jansson ansluter som planerat på onsdag.

– Pontus har ingen skadeproblematik men är sliten efter en lång säsong. Han kommer inte gå in och köra hundra procent från början utan kommer matchas in successivt givet den tuffa belastning han har haft, säger landslagsläkaren Anders Valentin.

KLIPP: Nannskog: Han är nyckeln i Sveriges EM-resa (26 maj):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.