Pierre Bengtsson och Joakim Nilsson ansluter till EM-truppen. Foto: Bildbyrån.

Bengtsson och Nilsson ansluter till EM-truppen

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Janne Andersson plockar in två försvarare.

Pierre Bengtsson och Joakim Nilsson ansluter.

– Jag har kallat in Jocke och Pierre för att täcka upp fram till och med matchen mot Finland på lördag, säger Janne Andersson.

Både Joakim Nilsson och Pierre Bengtsson petades från EM-truppen. Men nu när Sverige har skadebekymmer inför mötet med Finland på lördag kallas båda spelarna in av förbundskapten Janne Andersson.

– Jag har kallat in Jocke och Pierre för att täcka upp fram till och med matchen mot Finland på lördag. Detta på grund av den situation vi har gällande backlinjespelarna, säger Janne Andersson i ett pressmeddelande.

Fotbolls-EM

Den 18:e maj tog förbundskaptenen ut EM-truppen. Det finns dock en del spelare med skadebekymmer.

Martin Olsson spelade inte när Häcken mötte Varberg i går på grund av skadekänning. Ludwig Augustinsson kom inte heller till spel i helgen när hans Werder Bremen åkte ur tyska högstaligan. Sedan finns det även frågetecken kring lagkapten Andreas Granqvist.

Sverige möter Spanien, Slovakien och Polen i EM. Mästerskapet drar igång den 11 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet