Pierre Bengtsson om besvikelsen – tar inte plats i EM-truppen. Foto: Bildbyrån

Pierre Bengtsson petades: ”Stor förvåning”

Uppdaterad
Publicerad

Pierre Bengtsson, 33, har varit given i svenska landslaget under en längre tid.

Men när Janne Andersson presenterade sin EM-trupp fanns vänsterbacken inte med.

– Beskedet kom som en stor förvåning, skriver han i ett sms till SVT Sport.

I dag tog förbundskaptenen Janne Andersson ut truppen till sommarens EM som drar igång den 11 juni. Men vänsterbacken Pierre Bengtsson, som varit given i landslaget, petades till förmån för Martin Olsson.

– Pierre och Martin Olsson konkurrera om samma plats och jag tycker att de är väldigt jämna. Det som vägde över för Martin är att han kan spela i lite olika roller i laget. Någonstans där var det kanske det lilla som trumfade över för Martins fördel. Det var väldigt hårt och det gjorde ont för mig, motiverade Janne Andersson på pressträffen.

Herrlandslaget i fotboll

Bengtsson, som fick beskedet i går kväll, var besviken över beslutet.

– Beskedet kom som en stor förvåning eftersom jag varit med hela vägen i kvalet och Nations League som nummer ett och två på positionen. Nu efter förra samlingen i mars har jag gjort en väldigt stark vår i Danmark, skriver han i ett sms till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet