Bennison: ”Det är kul att få mäta sig med de bästa”

Uppdaterad
Publicerad

Superlöftet Hanna Bennison har inlett sin landslagskarriär mot tuffast möjliga motstånd.

I november blev ett inhopp mot USA. Och när Sverige i går inledde Algarve Cup mot Tyskland fick hon debutera från start.

– Det är kul att få mäta sig med de bästa, säger 17-åringen till SVT Sport.

Blott 17 år, men Hanna Bennison ger ett genuint intryck av att kunna göra det svåra lätt. Att verkligen omfamna möjligheterna. Och hon räds inte att hon säkerligen kommer bli mer påpassad i år efter fjolårets stora genombrott i allsvenskan med mästarlaget Rosengård.

– Jag försöker köra som förra året och göra min grej, och försöker göra det ännu bättre, säger Bennison.

Damlandslaget i fotboll

För SVT Sport berättar den kreativa och bolltrygga mittfältaren om hur hon helst vill bidra med sina spetskvalitéer. Och att alltid försöka hålla ett lugn.

– Jag tycker det är viktigt att inte bara slå iväg bollen utan att man tar hand om den. Det är nåt som jag alltid har haft med mig.

Hon lovordar det välkomnande hon fått i landslaget och berättar att Caroline Seger är en förebild.

– Jag ser upp till henne både på och utanför planen, det är mycket man kan lära av henne, säger Bennison.

Seger: Inte sett en större talang

Seger spår en lysande framtid för det svenska superlöftet.

– Hon har förhoppningsvis en fantastisk karriär framför sig. Lika bra fotbollsspelare som hon är, lika bra människa är hon.

Har du sett en större talang?

– Nej, jag har varit med länge och sett många längs vägen men hon har inte bara talng utan också en karaktär som är unik.

Den starka kärleken till fotbollen är Hanna Bennisons ledstjärna. Och drömmen om att ta en plats i OS-truppen finns så klart där framme. Men främst vill hon vara här och nu.

– Jag försöker njuta så mycket som möjligt. Ibland är det svårt, det går så snabbt, men jag försöker verkligen njuta av stunden, att ta in det.

Sverige möter Danmark i Algarve cup på lördag och matchens sänds klockan 15.25 i SVT2.

LÄNGRE INTERVJU

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet