Hanna Bennison Foto: Bildbyrån

Bennison: ”Jag har drömt om det här sedan jag var liten”

Publicerad

Hanna Bennison har en fin säsong bakom sig i Rosengård, och belönades i dag med en plats i landslagstruppen som åker till USA för en träningsmatch. Och det är en dröm som går i uppfyllelse för den 17-åriga debutanten.
– Jag har drömt om det här sedan jag var liten och började spela fotboll, säger hon till SVT Sport.

Hanna Bennison har varit på många experters radar under året, och SVT Sports expert Daniel Nannskog hade henne som joker till VM i somras. Trots det så fanns det ingen tanke på att chansen till landslagsspel kunde komma för supertalangen.

– Det var inget jag hade förväntat mig. Eftersom jag är ganska ung så hade jag inte tankarna på det. Men det är så klart jättekul, säger hon till SVT Sport.

Världsmästaren väntar

Det var inte vilken match som helst som hon blev uttagen till heller. Motståndet är nämligen världsmästaren USA.

– Det känns stort att få möta USA. De vann ju trots allt VM så det är ett väldigt bra lag. Även om man inte skulle få komma in så kan man lära sig mycket från matchen och ta med sig mycket därifrån.

17-åringen hoppas att resan till USA kan gynna henne i utvecklingen av sitt spel.

– Det är klart att jag kommer att försöka lära mig så mycket som möjligt. Men sedan vill jag också försöka visa mig och göra mitt bästa, säger hon till SVT Sport.

Förbundskapten Gerhardsson om Bennisons roll mot USA:

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hanna Bennison under en F17-landskamp i våras. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer