Bennison uttagen i expertens VM-trupp: ”En bit kvar tycker jag själv”

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Nannskog vill se 16-åriga Hanna Bennison i VM-truppen.

Här är hennes ord om fotbollsexpertens uttalande.

– Kul att jag nämns men det är väl en liten bit kvar tycker jag själv, säger Bennison till SVT Sport.

Hon har övertygat rejält i den damallsvenska seriestarten och tagit serien med storm från sin offensiva mittfältsposition i Rosengård.

– Det har väl varit en ganska fartfylld säsong, fått starta mycket matcher nu och fått mycket speltid. Det har varit jättekul, det var inget jag hade förväntat mig, säger hon.

Det fick Daniel Nannskog att ta ut henne i den VM-trupp som han ville se.

– Det är väl kul att jag nämns men det är väl en liten bit kvar tycker jag själv. Jag behöver utvecklas mer, men såklart vore det en dröm att komma med i VM-truppen.

Vad skulle det ge dig att komma med?

– Mycket erfarenhet. Man kommer kunna lära sig jättemycket av spelarna som är där i och med att det är jätteduktiga fotbollsspelare.

Bennison blev för en månad sedan kallad till U23-landslaget.

– Det har gått väldigt snabbt på sista tiden, jag har bara varit med i F17 innan. Det var en chock att bara komma med i U23, så nu att det pratas om damlandslaget känns som ett ganska stort steg – men såklart jättekul om man skulle få chansen.

Vad har du för mål med karriären?

– Det största målet är att ta sig utomlands och spela i de bästa lagen i världen. Och såklart ta en plats i damlandslaget, säger hon och fortsätter:

– Men just nu bara fortsätta utvecklas under säsongen och försöka ta fler steg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.