Foto: Bildbyrån

Ber egna spelare att ”fara åt skogen”

Uppdaterad
Publicerad
”Far åt skogen.”
Det är budskapet till spelarna i Mjällby som inte vill gå ned i lön.
– Det är alltid någon som bara ser till sitt eget, säger sportchefen Hasse Larsson till Fotboll Direkt.

Nykomlingen Mjällby tillhör skaran av allsvenska fotbollsklubbar som har valt att korttidspermittera sina spelare, detta för att minska på sina lönekostnader under den rådande coronapandemin.

Många har tagit det bra, men andra har inte varit lika nöjda med att få sina inkomster minskade – något som har fått sportchefen Hasse Larsson att reagera.

– Till 99 procent så sköter sig spelarna men sedan är det alltid någon som bara ser till sitt eget och inte kan se helheten eller vad föreningen behöver, det är alltid så, säger han till Fotboll Direkt.

– Jag ber dem fara åt skogen, tillägger han, halvt på allvar och halvt på skämt, enligt fotbollssajten.

Trots att viruset ännu inte fått samma fäste i Blekinge, som exempelvis Stockholm, så är ekonomin ansträngd i Mjällby på grund av det uppskjutna allsvenska schemat.

– Det är klart att det inte får hålla på i evigheter men jag tror vi skulle klara hela säsongen om det skulle vara så tack vare permitteringen. Sedan kommer detta bli kännbart, så är det ju, säger Hasse Larsson.

Förutom Mjällby har följande klubbar i allsvenskan korttidspermitterat spelare och ledare: AIK, Falkenberg, Häcken, Elfsborg, Malmö FF, Hammarby, IFK Göteborg, IFK Norrköping, Kalmar FF, Örebro, Östersund, Helsingborg, Sirius och Varberg.

Tre tips: Så hanterar du ovissheten i coronatider

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
3 tips: Så hanterar du ovissheten i coronatider

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer