Marcus Berg. Foto: TT Nyhetsbyrån/Arkiv

Marcus Berg förlänger med Krasnodar

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Berg har ryktas vara på väg tillbaka till IFK Göteborg. Men så blir det inte då han förlängt kontraktet med ryska Krasnodar till den 30 juni 2021. Det skriver klubben på sociala medier.

IFK Göteborg har värvat hemvändarna Jakob Johansson och nu senast Mattias Bjärsmyr. Det har också spekulerats om en återkomst för landslagsanfallaren Marcus Berg då hans avtal skulle gått ut i sommar med Krasnodar.

I maj så befann sig också Marcus Berg på Kamratgården då han tränade med IFK Göteborg.

Men det blir ingen återkomst just nu då Krasnodar skriver på sociala medier att Marcus Berg förlängt kontraktet till nästa sommar.

– Det har varit på gång ett längre tag. Klubben och jag pratade om det redan i vintras men sedan kom coronaviruset emellan, säger Marcus Berg till Aftonbladet.

– När jag var hemma i Sverige och tränade med IFK Göteborg hade jag flera bra snack och längre samtal med Kennet Andersson (sportchef IFK Göteborg) så han har känt till min situation.

Lutar åt återkomst

I stället lutar det åt att Marcus Berg flyttar hem nästa sommar.

– Det lutar starkt åt det hållet. Jag har svårt att se att vi skulle ta en vända ytterligare utomlands då.

Mellan 2005 och 2007 spelade Marcus Berg med IFK Göteborg då han sedan lämnade till Groningen. Efter flytten till Nederländerna har han representerat Hamburg, PSV Einhoven, Panathinaikos, Al Ain och sedan förra spelar han alltså i Krasnodar.

Klipp: Höjdpunkter från IFK Göteborgs premiär

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.