Marcus Berg var på plats på Kamratgården under fredagen Foto: TT Nyhetsbyrån

Berg tränade med IFK Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Kan Marcus Berg vara på väg att återvända till IFK Göteborg? Frågan väcktes på nytt efter att den 33-årige landslagsanfallaren deltagit på ”Blåvitts” träning på fredagen.

– Han var bara med på vissa övningar, vad det verkar. Men han verkar även hänga kvar här nästa vecka. Han väntar väl på tydligare besked när han kan/ska åka tillbaka (till Ryssland), säger sportchef Kennet Andersson till Göteborgs-Posten.

Enligt Andersson förs det, än så länge, inga konkreta diskussioner om en comeback för klubbens tidigare skyttekung. Detta trots den allsvenska klubbens behov av att värva en ny anfallare.

– Vi har bara en anfallare på A-lagskontrakt. Sedan har vi många duktiga underifrån, men det blir ett jäkligt tufft matchande när vi kör i gång. Det är ett utmanande läge vi är i, säger han till GP.

Marcus Berg, som i tidigare uttalanden inte har stängt några dörrar för att spela i IFK Göteborg igen, går en oviss framtid till mötes då hans kontrakt med ryska Krasnodar löper ut den 30 juni. På grund av coronapandemin har han inte spelat en match i den ryska ligan sedan den 15 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.