Foto: TT

Bergs förra tränare: ”Han slog folk i Grekland också”

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Berg gjorde sig inte populär i Italien med sitt hårdföra spel på Friends Arena när Sverige vann 1-0.

Italienska tränaren Andrea Stramaccioni känner igen spelstilen.

– Jag tränade honom i Panathinaikos och han slog motståndare i Grekland också, säger Stramaccioni enligt Corriere dello Sport.

Marcus Berg stångades hårt i luftdueller med italienarna – så pass mycket att den italienska laget vädjade om att få det svenske anfallaren utvisad.

Janne Andersson valde till slut att byta ut Berg med kvarten kvar att spela.

VM-kval fotboll

Men italienarnas frustration över Bergs spelstil levde vidare efter matchen och de italienska spelarna vädrade ett missnöje över att Berg lyckats undvika ett rött kort.

”Fick ingen hjälp av fjärdedomaren”

Men Andrea Stramaccioni – som tränade Berg i Panathinaikos mellan november 2015 och december 2016 – är inte överraskad.

– Jag tränade honom i Panathinaikos och han slog motståndare i Grekland också. Domaren valde en viss nivå på matchen och han fick ingen hjälp av fjärdedomaren, som var väldigt nära situationen när Berg armbågade Daniele De Rossi, säger Stramaccioni enligt Corriere dello Sport

– Sanningen är att alla väntade sig att Sverige skulle krypa tillbaka på egen planhalva, men i stället var de aggresiva från matchstart.

Berg lämnade Panathinaikos för Al Ain inför säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet