Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf ersätter Özcan Melkemichel som tränare för Djurgården. Foto: Bildbyrån

Bergstrand och Lagerlöf blir Djurgårdens nya tränarpar

Uppdaterad
Publicerad

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf meddelade i går att de lämnar Sirius – nu har tränarduon presenterats för Djurgården.

– Vi har fått en klar målsättning av Djurgården, det är att hota om Europaplatserna varje år, säger Kim Bergstrand på en presskonferens.

Duon meddelade i går att de lämnar allsvenska konkurrenten Sirius, och på fredagen presenterade Djurgården sin nya tränarkonstellation på en presskonferens.

– Tolle (Lagerlöf) och Kim ville till Djurgården, och det är med stolthet jag presenterar dem här i dag, säger Bosse Andersson, sportchef i Dif.

Bergstrand, 47, och Lagerlöf, 50, får ett delat tränaransvar, och ersätter Özcan Melkemichel, som valde att tacka nej till att diskutera en förlängning i Djurgården. Duon har skrivit ett treårigt kontrakt.

– De är välkända inom svensk fotboll. De har gjort ett fantastiskt arbete i Sirius, där de har varit i sju år. De har spelat en attraktiv, vägvinnande fotboll som också är en modern fotboll, säger Djurgårdens sportchef Bo Andersson.

Vill vara ett bollskickligt lag

Thomas Lagerlöf om processen och beslutet att använda den så kallade ”storklubbsklausulen” tränarduon hade i Sirius:

– Det gick ganska snabbt, det är en fördel att ha någon att bolla med. Efter att ha tänkt i några dagar bestämde vi oss.

Firma Bergstrand/Lagerlöf har under åren i Sirius spelat en offensiv, passningsorienterad fotboll. En filosofi de inte ”vill göra våld på”, som de själva uttryckte det på presskonferensen.

– Vi vill vara bollskickliga och spelskickliga, men vi kan inte trycka på något på en spelartrupp. Det måste gå hand i hand och passa spelarna, tränarna och klubben, säger Lagerlöf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.