Kalmars tränare Nanne Bergstrand vill inte matcher ska flyttas i allsvenskan. Foto: Bildbyrån

Bergstrands kritik mot konkurrenterna: ”Väldigt dålig stil”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha överklagat fick AIK och Häcken sina veckomatcher i allsvenskan flyttade med hänvisning till att man haft många spelare i landslagsspel. Det har skapat irritation hos en del motståndartränare.

– Det är så jävla orättvist, säger Kalmartränaren Nanne Bergstrand till Aftonbladet efter dagens kryss borta mot Helsingborg.

Den pågående allsvenska omgången har blivit upphackad och det beror bland annat på att Häcken och AIK fick skjuta upp sina matcher mot Djurgården respektive Sirius på obestämd tid.

Lagen har menat att det är för kort tid mellan deras spelares landskamper och de allsvenska matcherna.

”Går bakvägen via förbundet”

Det kritiseras av Kalmartränaren Nanne Bergstrand som hänvisar till att klubbarna har kommit överens om att inte flytta några matcher under den här ”coronasäsongen”.

– Har man sagt en sak så ska man hålla det. Nu går man bakvägen via förbundet i stället när klubbarna har kommit överens. Det är väldigt dålig stil av andra, säger han till Aftonbladet.

Målskytt för Kalmar idag var 20-årige Edvin Crona som igår debuterade i U21-landslaget.

– Det stod mellan Edvin Crona och en annan spelare om vem som skulle starta, men jag tog ingen hänsyn till att han spelade 15 minuter för U21-landslaget i går, säger Bergstrand.

”Vi känner oss grundlurade”

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson har tidigare varit inne på samma sak som Bergstrand.

– Vi känner oss grundlurade, sade han till Kvällsposten och fortsatte:

– Vi vill inte möta Örebro på torsdag. Vi har fyra spelare som är i väg med landslag som spelar match på tisdag kväll. Men vi rättar oss efter den överenskommelse samtliga allsvenska lag träffade inför säsongen.

KLIPP: Briljant framspelning till Kalmars kvittering

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.