Fridolina Rolfö. Foto: Bildbyrån

Beskedet: Damernas Bundesliga startar den 29 maj

Uppdaterad
Publicerad

Herrarnas Bundesliga ska dra igång nu till helgen.

Nu har det tyska fotbollsförbundet även beslutat när damernas liga ska återupptas.

De första matcherna ska spelas den 29 maj.

– Riktigt goda nyheter, säger svensklaget Wolfsburgs sportchef Ralf Kellerman.

Tyska Bundesliga blir i helgen den första stora europeiska herrligan att återuppta spel. Nu har det även kommit besked om när damernas dito återupptas.

Ligaledaren Wolfsburg, där Hedvig Lindahl, Fridolina Rolfö och Madelen Janogy spelar, skriver på sin hemsida att ligan kan återupptas den 29 maj – förutsatt att förutsättningarna inte förändras.

Corona och idrott

– Det är riktigt goda nyheter att DFB (det tyska fotbollsförbundet) har gett oss möjlighet att börja spela igen i slutet av maj, säger Wolfsburgs sportchef Ralf Kellerman, i ett uttalande på klubbens hemsida.

– Vi ser alla fram emot att avsluta säsongen på ett sportsligt sätt.

Inte en enda förlust

Klubben skriver på sin hemsida att DFB satt upp riktlinjer som gäller bland annat strikta hygienkrav och kontinuerliga tester av spelarna.

Wolfsburg har inte förlorat en enda match den här säsongen och leder serien med åtta poäng före tvåan Bayern München. Sex matcher återstår att spela för alla topplag i serien.

ARKIV: Rolfö och Janogy om coronasituationen i Wolfsburg (8 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet