Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Caroline Seger kan bli borta upp till två månader. Foto: Bildbyrån

Caroline Seger blir borta i ”några veckor”

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger skadade sig under landslagssamlingen med Sverige.

Nu lämnar FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran ett besked om lagkaptenens status.

”Det är en muskelskada som befarat, hon blir borta några veckor”, skriver hon i ett sms till Sportbladet.

Landslagskaptenen Caroline Seger byttes in efter en dryg timme i matchen mot Norge som slutade 3-3. Men efter en närkamp blev hon sittande och bara tio minuter efter att hon bytts in fick hon gå av igen.

– Caroline fick i matchsituationen som föranledde bytet en känning i sin vad. Efter vidare undersökning står det klart att det rör sig om en muskelskada och Caroline kommer nu påbörja rehabilitering hemma i klubblaget. Vi ser med tillförsikt fram emot att ha Caroline tillbaka på planen så snart som möjligt, säger Ebrahimi till SVT Sport i samband med landskampen.

Seger tros nu bli borta i några veckor, meddelar hennes klubbs sportchef Therese Sjögran. En smäll för Rosengård som möter Djurgården på fredagskvällen och sedan har ytterligare fyra matcher i damallsvenskan innan det förväntade toppmötet mot BK Häcken den 12 maj.

Seger har dragits med stora skadebekymmer sedan EM 2022 och gjorde nyligen comeback i klubblag och landslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.