Caroline Seger tillbaka – Rosengård tappade poäng i premiären Foto: Viaplay/Bildbyrån

Rosengård tappade poäng – i Caroline Segers comeback

Caroline Seger hade inte gjort en match sedan sommarens EM-slutspel.

Men i kväll gjorde mittfältsveteranen comeback när Rosengård kryssade i den damallsvenska premiären mot Piteå.

– Det här har jag längtat efter otroligt mycket, säger Seger till SVT Sport.

Det var under EM-matchen mot England (26 juli) som Caroline Seger senast spelade en tävlingsmatch. En hälskada tvingade sedan 38-åringen till operation och under fredagskvällen fick mittfältaren äntligen göra comeback.

När Seger byttes in i 66:e minuten möttes hon av stort jubel av Rosengårds hemmapublik.

– Det var mycket känslor men också mycket adrenalin. Det har varit många och långa dagar. Det är skön att vara tillbaka, säger hon till SVT Sport.

Hon såg dessutom ut att få glädjas åt en premiärseger mot Piteå – men bortalaget kvitterade sent i matchen. Direkt på avspark samlades båda lagens spelare i en ring, samtidigt som publiken applåderade.

Seger inblandad i baklängesmål

Loreta Kullashi fick ett ypperligt läge att göra 1–0 i den första halvleken, men Samantha Murphy stod i vägen med en fin benparad. Oroväckande för hemmalaget var att Olivia Schough tvingades kliva av med en befarad höftskada.

Kullashi fick i stället ta revansch i den andra halvleken, när hon nickskarvade in 1–0 efter en hörna. Rosengård behåll ledningen länge, men Hanna Andersson kvitterade i 85:e minuten. Caroline Seger blev olyckligt nog inblandad i baklängesmålet, då hon nickade bollen bakåt till Andersson efter en fast situation.

Målet blev matchens sista och därmed fick inte de regerande mästarna den start på säsongen som de hade hoppats på.

– Man hade såklart önskat ett annat resultat. Vi sätter inte våra målchanser och vi släpper in dem så länge det bara står 1–0 i matchen, säger Caroline Seger.