Beskedet: då är ”Granen” tillbaka. Foto: Bildbyrån

Beskedet: Då är ”Granen” tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborg och Sveriges landslags kapten Andreas Granqvist är snart tillbaka.

Det meddelade mittbacken, som dragits med en magmuskelskada, i halvtid under träningsmatchen mellan Helsingborg och IFK Göteborg. – Planen är att vara tillbaka på fredag, säger Andreas Granqvist i HD:s livesändning.

Andreas Granqvist har under våren dragits med först en ljumskskada och sedan en magmuskelskada, som gjort att kaptenen bara bara kunnat spela i sex matcher för Helsingborg.

Han missade också Sveriges två EM-kvalmatcher mot först Malta och sedan Spanien senast (7:e och 10:e juni).

Men till den allsvenska omstarten är han tillbaka. Det meddelade han under halvtidspausen i träningsmatchen mellan Helsingborg och IFK Göteborg.

– Planen är att vara tillbaka på fredag, säger Andreas Granqvist i HD:s livesändning, varpå han möttes med jubel från publiken.

Ett år sedan straffen mot Sydkorea

Dagen till ära är det också ett år sedan som just ”Granen” satte straffen mot Sydkorea i den första matchen av VM-slutspelet.

– Det var en bra straff, men jag tänker inte tillbaka så mycket på det – nu är det fullt fokus på HIF, fortsätter Granqvist.

Matchen slutade 2-0 till IFK Göteborg. Giorgi Kharaishvili och Robin Söder stod för målen.

Därmed också en tung start för den nygamle tränaren Henrik Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.