Christian Eriksen Foto: TT

Beskedet från Danmark: Både fotbolls-EM och Tour de France 2021

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit osäkert om Danmark kan behålla sina matcher i fotbolls-EM sedan turneringen flyttades till 2021.
Men i dag kom beskedet:
Det blir både EM och Tour de France i den danska huvudstaden nästa sommar.
– Vi längtar efter en fantastisk sportsommar 2021, säger det danska fotbollsförbundets ordförande Jesper Möller.

Efter beskedet om att fotbolls-EM flyttar från sommaren 2020 till 2021 har det varit osäkert huruvida Danmark kommer kunna arrangera de fyra matcher som varit planerade att spelas på Parken i Köpenamn. En stor del av oron har berott på att de tre första etapperna i Tour de France 2021 ska arrangeras i Danmark, varav den första i Köpenhamn.

– Jag är fortsatt orolig för om vi kan spela matcherna i Parken. Som läget är nu är det ”fifty-fifty” om vi ska lyckas spela matcherna, sade DBU-ordföranden Jesper Möller till DR för två veckor sedan.

Slutit avtal

Men i dag kom beskedet: Danmark kommer att kunna arrangera matcherna, och de tre Tour de France-etapper som ska arrangeras där. Det danska fotbollsförbundet (DBU), Köpenhamns Kommun, det europeiska fotbollsförbundet (Uefa) och ASO (som arrangerar Tour de France) har efter ett flertal möten lyckats sluta avtal som säkerställer arrangemangen.

– Min största önskan har varit att Köpenhamn nästa sommar ska kunna vara värd för både EM och Tour de France. Det ser nu ut att lyckas! Vi kan nu se fram emot en fantastisk sportsommar i Köpenhamn nästa år med en massa fest och gemenskap – vilket är det som vi ser fram emot mest nu, säger Köpenhamns överborgsmästare Frank Jensen i ett uttalande på DBU:s hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer