Danmark osäker på EM i Köpenhamn 2021. Foto: Bildbyrån

Danmark tvekar kring EM-matcher på Parken

Uppdaterad
Publicerad

Herrarnas EM-slutspel flyttades fram till sommaren 2021.

Dit är det långt – men inte längre än att danske förbundsbasen Jesper Möller tvivlar på om Parken i Köpenhamn kan stå som värd.

– Jag är fortsatt orolig, säger han.

Senast på valborgsmässoafton måste det danska fotbollsförbundet, DBU, lämna ett definitivt besked till det Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, om Parken i Köpenhamn kan arrangera de fyra planerade slutspelsmatcherna.

Med mindre än en vecka till deadline tvekar danskarna.

– Jag är fortsatt orolig för om vi kan spela matcherna i Parken. Som läget är nu är det ”fifty-fifty” om vi ska lyckas spela matcherna, säger DBU-ordföranden Jesper Möller till DR Sporten.

Danmark spelar samtliga sina tre gruppspelmatcher hemma på Parken och även en åttondelsfinal spelas på arenan.

Enligt det ursprungliga spelprogrammet, vill säga.

Möller sade för en månad sedan att flytten av slutspelet ett år framåt i tiden ställt till med logistiska problem.

– Är Parken ledig, är hotellen lediga, är baslägren lediga? Jag har inget svar i dag. Men om logistiken är på plats får Köpenhamn de fyra matcherna 2021.

Nu säger han:

– Alla parter bakom projektet är tillmötesgående och positiva och saker och ting framskrider, men det finns också några väsentliga knutar att lösa upp för att vi ska vara säkra på att matcherna kan spelas i Köpenhamn, säger Möller.

Han fortsätter:

– Det kommer att vara en intensiv period av möten fram till att fristen löper ut, men alla försöker hitta en positiv lösning.

Möller är även medlem av Uefas exekutiva kommitté. Enligt hans uppfattning är större delen av övriga arrangörsstäder redo för värdskapet 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.