Karl-Erik Nilsson. Foto: Bildbyrån

Karl-Erik Nilsson: ”Räknar med landslagsspel i höst”

Uppdaterad
Publicerad

Vi kan räkna med Nations League-fotboll till hösten.

Det menar Uefas vice president Karl-Erik Nilsson.

– Vi kommer ha ett oerhört komprimerat landslagschema i höst, säger han till SVT Sport.

Uefas exekutivkommitté höll ett extrainsatt möte under torsdagen.

Mötet var främst av informationskaraktär, men där fattades även beslutet att damernas EM flyttas till sommaren 2022.

I övrigt ligger den europeiska fotbollen i limbo. Ingen vet riktigt i dagsläget om eller när det kan börja spelas fotboll igen.

– Förhoppningen är att de europeiska ligorna och cuperna ska avslutas. Exakt planering och tid är vi inte framme vid ännu. När vi har vårt nästa möte i slutet av maj (27 maj, red anm.) hoppas jag att vi har en bra bild av läget, säger Uefas vice president Karl-Erik Nilsson till SVT Sport.

Om så blir fallet kommer det bli mycket fotboll att se fram emot under resterande delen av 2022. Karl-Erik Nilsson räknar nämligen med att landslagsspelet kommer fortgå som planerat i höst. För herrlandslaget innebär det Nations League-spel mot Frankrike och Portugal i september, Kroatien och Portugal i november och avslutningsvis Frankrike i november.

– När det gäller landslagstävlingar är tanken att de ska genomföras som planerat på både dam- och herrsidan. Det som försvårar lite är att vi ska plocka in några playoff-matcher till nästa sommarens Europa-slutspel på herrsidan, vilket medför att vi kommer ha ett oerhört komprimerat landslagschema i höst.

ARKIV: Forsberg om att dra igång säsongen: ”Kommer vara en skum känsla” (14 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.