Beskedet om Falk: ”Undersöks vidare i morgon”

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsmålvakten Jennifer Falk utgick skadad under torsdagens match mot Örebro. Nu meddelar BK Häcken hur läget ser ut:

– Hon kommer undersökas vidare i morgon (lördag), så efter det vet vi mer, säger klubbens fysioterapeut Karin Schröder i en kommentar på twitter.

Med knappt två månader kvar till EM utgick landslagsmålvakten Jennifer Falk, BK Häcken, skadad i torsdagens match mot Örebro.

Skadan uppstod tidigt i matchen när Falk trampade snett i samband med att hon skulle ta emot en boll. Hur allvarligt läget är verkar fortfarande för tidigt att säga, enligt beskedet från BK Häcken.

– Hon kom fel med foten i en situation och hade sedan för ont för att kunna fortsätta spela, säger fysioterapeuten Karin Schröder.

57 dagar kvar till EM-premiären

Häckens tränare Robert Vilahamn gav efter matchen i går, som Häcken vann med 1-0, lugnande besked:

– Vår osteopat och läkare som har pratat med henne är ganska lugna och tror inte att det ska bara något värre utan att det är en stukning, sade han då.

Fotbolls-EM i England inleds den 6 juli, där Sverige spelar sin första gruppspelsmatch mot Nederländerna den 9 juli. I gruppspelet möter blågult dessutom Schweiz och Portugal (som ersätter avstängda Ryssland).

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jennifer Falk utgick skadad i segern. Foto: Viaplay

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.