Premier League vill spela i sommar. Foto: Bildbyrån

Planen: Spela klart Premier League i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool får kanske chans på mästartiteln ändå.

Premier League har suttit i möte och ger nu ett första besked om en fortsättning på säsongen: planen är att spela klart ligan i sommar.

I tisdags kom beskedet att Uefa skjuter fram sommaren fotbolls-EM till 2021.

Det har skapat möjligheter för nationella ligor att senarelägga sitt seriespel, givet att risken för coronasmitta då blåst över.

Premier League är en av ligorna som öppnar för den lösningen. I ett möte på torsdagen kom ett första besked från ”världens bästa liga”.

Säsongen förlängs på ”obestämd tid”

Premier League skriver på sin hemsida att de tagit bort en regel som säger att ligan ska vara färdigspelad senast 1 juni, för att istället låta säsongen 2019/2020 förlängas på ”obestämd tid”.

Planen är med andra ord att spela klart Premier League i sommar, eller kanske till och med in på hösten.

Liverpool överlägsen ledare

Ligan slår också fast på sin hemsida att proffsfotbollen i England tidigast kommer återupptas den 30 april.

Senast en match spelades i PL var den 9 mars när Leicester besegrade Aston Villa med 4-0.  Liverpool leder just nu överlägset, hela 25 poäng före tabelltvåan Manchester City (dock med en match mer spelad).

KLIPP: Lindelöf hyllar coronasjuke Ekdal – tränas av Pogba

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.