Magdalena Eriksson och Kosovare Asllani. Foto: Bildbyrån

Besviken Magdalena Eriksson: ”Gör dem bättre än vad de är”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige spelade 1-1 på bortaplan mot Spanien.

Efteråt var Magdalena Eriksson bevsiken.

– Vi gör dem bättre än vad de är, säger hon till SVT Sport.

De svenska fotbollsdamerna tog ledningen i den 14:e minuten genom Rebecka Blomqvist. Men med sju minuter kvar av matchen kom kvitteringen efter att Spanien tryckt på hela den andra halvleken.

– En tuff match mot ett väldigt skickligt Spanien så helt orättvist är det inte att det blir 1-1, säger Zacira Musovic.

Damlandslaget i fotboll

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Magdalena Eriksson delar inte helt den bilden. Försvararen tycker att Sverige gör en bra första halvlek men är besviken på prestationen i den andra.

– I andra blir vi alldeles för djupa och har svårt att ta oss ur det. Ger dem alldeles för mycket initiativ och de har egentligen momentum hela andra halvlek. Vi måste titta på andra halvlek och se vad det var som hände, säger Eriksson.

Eriksson: ”Besviken på oss”

Spanien saknade 15 av de bästa spelarna efter en schism med det spanska förbundet men lyckades ändå äga mycket boll och pressa ett ordinarie Sverige.

– Det är den spanska stilen och deras identitet. Många av de här spelarna kommer från Real Madrid och det är inget dåligt lag heller. Men jag är fortfarande besviken på oss i dag och jag känner att vi hade kunnat stå upp ännu bättre, varit mer aggressiva och inte gett dem så mycket tid. Med tid med bollen blir de bra. Vi gör dem bättre än vad de är, säger Eriksson.

Kosovare Asllani håller med om att Sverige inleder bra för att sedan tappa.

– En konstig match. Vi börjar bra första 20. Vi hittar ytorna som vi har pratat om. Men ju mer matchen går desto mer faller vi ifrån. Vi blir väldigt långa och kommer inte in i press. Det är frustrerande att vi inte får till presspelet i dag. Vi tillåter dem äga för mycket boll.

Gerhardsson: Vi kunde straffat dem lite mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet