Skottland deppar. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Bisarra scenerna kring Argentinas kvittering

Uppdaterad
Publicerad
Skottland är utslaget ur VM efter att ha tappat en 3-0-ledning till 3-3. Argentinas sista mål kom sedan en straff slagits om.
– Det tredje målet var bara löjligt, säger Skottlands lagkapten Rachel Coursie till BBC.

Skottland är ute ur VM i Frankrike sedan de tappat en till synes säker 3-0-ledning till kryss, 3-3, den sista kvarten. Och den argentinska kvitteringen skedde efter stor dramatik.

I den 87:e minuten började domaren Hyang-Ok Ri granska en VAR-situation. Tre minuter senare pekade hon på straffpunkten och i den 94:e minuten satte Florencia Bonsegundo sitt andra strafförsök. Klockan stod på 94.00 när Skottland gjorde avspark efter 3-3-målet och efter 95.13 blåste domaren av matchen. Spelarna protesterade och hade nog förväntat sig mer stopptid. Massiva burop hördes från läktarplats.

I samband med den sista straffsituationen höll dessutom Skottland på att genomföra ett byte, när spelet blåstes igång. Fiona Brown han knappt komma in på plan innan domaren blåste igång. Argentina slog frisparken och Brown slog demonstrativt ut med armarna.

– Jag tycker att vi var överlägsna. Vi fick bara inte besluten med oss. Första målet var det en ruff och det tredje målet var bara löjligt. Vi gjorde ett byte och försvarade en frispark och av någon anledning valde hon (domaren) att låta spelet fortsätta.

– Vi gav absolut allt vi hade och jag tycker att vi var överlägsna. Vi kommer att studsa tillbaka, för det kommer vi alltid att göra, säger den skotska lagkaptenen Rachel Corsie till BBC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer