Bjärsmyr sen poängräddare för Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg var på väg mot förlust borta mot Sirius i allsvenskan.

Men på tilläggstid klev en ovan målskytt fram i form av Mattias Bjärsmyr.

3–3 mot Sirius gör att IFK Göteborg är helt klart för allsvenskt spel nästa säsong.

Det hör inte till vanligheterna att Bjärsmyr hittar in i målprotokollet. Men när mittbacken väl gjorde sitt första allsvenska mål för säsongen var det minst sagt viktigt.

– Det är alltid kul att göra mål. Sen är jag personligen ganska obrydd vem som gör målen men det var väl kul att stå i händelsernas centrum lite, säger Bjärsmyr i Discovery+.

Målfest

Bjärsmyrs mål var det sista i vad som var en svängig och målrik historia i Uppsala. Det började efter 20 minuter när Hosam Aiesh erövrade bollen vid mittcirkeln och satte fart. 26-åringen tog sig hela vägen in i straffområdet, överstegsfintade och sköt in 1–0.

Dryga kvarten senare kvitterade Edi Sylisufaj för Sirius med ett distinkt skott i krysset men Blåvitts replik lät inte vänta på sig alltför länge – och återigen var Hosam Aiesh högst delaktig. Med ett vackert förarbete tog han sig in i straffområdet och slog ett inspel mot bortre stolpen där Oscar Wilhelmsson stormade fram och stötte in ledningsmålet.

Göteborg skulle däremot inte få gå till pausvila i ledning. För i första halvleks slutskede studsade bollen i stolpen och fram till Adam Hellborg som sköt in 2–2.

Andra halvlek blev länge en målsnål historia. Men i 86:e minuten gav Adam Hellborg Sirius ledningen med sitt andra mål för matchen.

Mycket pekade på tre poäng för Sirius men Göteborg ville annat. På tilläggstid slog Tobias Sana ett inlägg som Mattias Bjärsmyr som nickade in till 3–3.

”Skönt med säkra sidan”

Resultatet gör att IFK Göteborg är helt klart för allsvenskt spel nästa säsong med sina 35 poäng. Sirius har i sin tur 34 poäng och är sex poäng före Degerfors som med två omgångar kvar huserar på negativ kvalplats.

– Det är skönt att vara på säkra sidan med två matcher kvar, säger Bjärsmyr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.