Björk: ”Jag tycker det var ganska orättvist”

Uppdaterad
Publicerad

Sara Björk Gunnarsdottír var inte nöjd efter EM-kvalmötet på Island.

Först på grund av ett bortdömt mål – sedan på grund av resultatet.

– Jag tycker det var ganska orättvist. Efter matchen kände jag att jag hade velat haft mer, säger hon på presskonferensen.

För en dryg månad sedan möttes Island och Sverige i EM-kvalet. Matchen i Reykjavik slutade 1-1.

På en hörna i slutet av den första halvleken, vid ställningen 1-0, fick Island in en boll i mål. Men det dömdes bort. Domaren ansåg att Amanda Illestedt hade blivit nerdragen av Sara Björk Gunnarsdottír.

Damlandslaget i fotboll

– Vi var inte så nöjda. Vi skapade mycket och sen tycker jag målet, som jag gör, skulle ha varit mål. Det var inget fel där, det var ingen frispark. Jag tycker det var ganska orättvist, säger Björk Gunnarsdottír.

I andra halvlek kvitterade Island till 1-1.

– Om vi hade fått det resultatet innan matchen, så hade det inte varit dåligt. Men efter matchen kände jag att jag hade velat haft mer.

”Blir en tuff match”

I morgon är det dags för gruppfinal igen, Sverige och Island möts i Göteborg med start klockan 18.30.

– Jag tycker att vi gjorde en bra match på Island. Vi ska fokusera på försvarsspelet, vi är starka där. Sverige har bra fart och individuellt skickliga offensiva spelare.

– Det blir en tuff match. Sverige har ett fantastiskt lag, de har varit fantastiska i många år. Det är ett av de starkaste lagen i världen. Men vi har mycket självförtroende efter förra matchen, och vår grupp har blivit starkare och vi har utvecklats som lag.

Björk Gunnarsdottír har tillhört bland andra FC Rosengård, Wolfsburg och Lyon.

KLIPP: Fischer: ”Oerhört tuff konkurrens”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet