Foto: Bildbyrån/TT

Björklöven hjälper Umeå IK

Uppdaterad
Publicerad

Umeå IK är i ekonomisk knipa. Nu rycker hockeylaget Björklöven ut för att hjälpa sina ”kollegor” i Umeå. Den allsvenska ishockeyklubben meddelar idag att man kommer att  upplåta en sektion med sittplatser på de kommande två hemmamatcherna mot Vita Hästen och Almtuna. Alla intäkter från den sektionen kommer oavkortat gå till att rädda Umeå IK.

”Björklöven är en klubb som arbetar med damishockey och månar om damidrott, vi har tidigare själva varit i ekonomiskt svåra situationer och är tacksamma över det stöd vi fick då och det känns därför bra att vi nu kan vara med och hjälpa UIK”, skriver klubben på sociala medier.

Umeå IK har stora ekonomiska problem och saknar två miljoner för att klara denna säsong. I dagarna vädjade klubben genom ordförande Krister Ruth både till publiken att komma och se matcherna, men även till företag som jobbar med jämställdhet att stötta ekonomiskt.

– Den ekonomiska situationen är kritisk och vi kämpar för vår överlevnad, meddelade klubben vid en pressträff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.