Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Nathalie Björn: ”Jag är helst av allt mittback”

Uppdaterad
Publicerad

Hon är den som många skulle välja att ta över Caroline Segers roll på mittfältet i kaptenens frånvaro, men Nathalie Björn själv ser sig helst som mittback.

– Jag känner inte att jag är uppe på den nivå som jag kan vara som back men känner mig ändå mer bekväm i den rollen, säger Nathalie Björn till SVT Sport.

Björn, till vardags i Everton, fick under EM i England spela mycket på mittfältet när Caroline Seger drogs med skadebekymmer. Nu när Seger väntas vara borta året ut efter sin häloperation behöver förbundskapten Peter Gerhardssson hitta en mer permanent lösning i uppbyggandet inför VM nästa år.

Men under den här samlingen ska Nathalie Björn inte vara med och konkurrera på mittfältet.

Damlandslaget i fotboll

– Vi har bestämt att Nathalie Björn kommer att spela mittback och inte på mittfältet. Det gör att det finns några alternativ där. Vi har både (Filippa) Curmark och Elin Rubensson som spelade i Algarve och vi har ju spelat Filippa Angeldahl också i den positionen så det är väl de tre alternativen som är troligast till Finlandsmatchen, säger Gerhardsson.

”Ja, jag tar den då”

Elin Rubensson som hoppade in på innermittfältet i 78:e matchminuten mot Portugal i sommarens EM, har inte fått så mycket speltid sen hennes comeback i landslaget.

– Det är klart att man får mer självförtroende när man spelar, men jag har också gjort väldigt många landskamper tidigare. Alla vill spela matcher och jag gör allt jag kan för att göra det, men konkurrensen är större än någonsin också, säger Häckenstjärnan.

Nån måste axla rollen efter Caroline Seger. Kan du ändå tänka dig att spela där eftersom det har gått bättre och bättre?

– Jag får ta den då, säger Björn full i skratt och fortsätter.

– Jo men nu så klart känner jag väl att ja, jag hade kunnat tänka mig att spela där. Jag har fått spela lite hemma i Everton också som mittfältare och då blir det ju ännu skönare att få det självförtroendet. Helst av allt hade jag ju velat vara back men jag skulle kunna tänka mig att spela där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet