Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Wijk om samlingen: ”Försöker ta med sig smågrejer” Foto: Bildbyrån

Hanna Wijk motiverad efter första landslagssamlingen

Uppdaterad
Publicerad

18-åringen blev ”jättechockad” när hon togs ut till landslaget.

När första samlingen nu är avklarad för succéspelaren Hanna Wijk tar hon med sig många lärdomar.

– Jag tror att det är jätteviktigt att vara i den här miljön, säger hon till SVT Sport.

Nu i veckan har det svenska landslaget samlats på Gotland inför den avslutande VM-kvalmatchen mot Finland som spelas på tisdag. I truppen blev det flera förändringar från sommarens EM-trupp, däribland 18-åriga högerbacken Hanna Wijk som togs ut efter en succéartad start på höstsäsongen i Häcken.

– Jag var jättechockad, lite paff nästan, sa 18-åringen till SVT Sport kort efter beskedet.

Hanna Wijk var aldrig tänkt att spela mot Finland, utan istället vara med A-landslaget i tre dagar för att sedan ansluta till U23-landslaget till deras landskamp mot Spanien på måndag. Nu när de tre dagarna är avklarade känner hon att det har varit en fantastisk erfarenhet.

– Det är jättemotiverande att vara här och känna på vad jag klarar av och inte. Och på vad jag kan ta med mig till klubblaget och träna på. Så nu känner jag mig väldigt motiverad att ta mig hem och spela den här matchen med U23 att fortsätta träna på det jag behöver utveckla, säger Hanna Wijk till SVT Sport.

Ser upp till lagkamraterna

Wijk säger att hon och tränarna har pratat om en nivåhöjning och specifikt kring en mot en-situationer.

– Både offensivt och defensivt finns det mycket att lära och det är alltid bra att ha de kvalitéerna, så det vill jag träna extra mycket på.

Blir det som att du ser upp till lagkamraterna här?

– Jo det är klart man gör. Jag kollar nog lite extra noga på Hanna Glas som också är högerback. Men man kollar såklart på alla spelare och försöker ta med sig smågrejer och tips som de ger. Jag tror att det är jätteviktigt att vara i den här miljön för att prata med dem och se vad de känner och tänker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.