Björn Wesström. Foto: Bildbyrån

Björn Wesström ny klubbdirektör i Odense

Uppdaterad
Publicerad

För en vecka sedan lämnade AIK:s klubbdirektör Björn Wesström klubben.

Nu lämnar han Sverige för Danmark och klubben Odense, där han tar över som fotbollsdirektör.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att bli en del av klubben och av staden, säger Björn Wesström på klubbens hemsida.

Björn Wesström har under en längre tid haft en central roll i AIK. Både som sportchef och som klubbdirektör, en roll han tog 2020.

– Den rollen jag har just nu tar mig inte riktigt i den riktningen som jag ser mig själv inom fotbollen, sade Wesström till Fotbollskanalen den 24:e juni.

”Tilltalar mig”

Efter att ha lämnat AIK efter 22 år är han nu klar för danska Odense, där han kommer att ta över rollen som fotbollsdirektör.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att bli en del av klubben och av staden. Det finns en historik i klubben som vittnar om att när alla jobbar tillsammans så finns möjligheten att nå toppen. Det finns en stabilitet i klubben men det som framför allt tilltalar mig är potentialen som finns hos den existerande staben, hos spelarna och tränarna, säger han till klubben.

Andreas Alm, som också har ett förflutet i AIK, är sedan i vår tränare för Odense.

Enligt klubben tillträder han som fotbollsdirektör från och med den 1 januari 2022.

KLIPP: Här är EM-matchen Janne bojkottar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.