Joona Toivio, BK Häcken. Foto: Bildbyrån.

BK Häckens ekonomiska smäll

Uppdaterad
Publicerad

Ett negativt resultat på 40 miljoner kronor.

Det blev årets första resultatprognos från BK Häckens verksamhet.

– Nu gör vi allt vi kan för att minska underskottet, säger klubbchefen Marcus Jodin till BK Häckens hemsida.

BK Häcken budgeterade med ett minusresultat på tio miljoner kronor för 2020. Men klubben, som går miste om intäkter för Gothia Cup, räknar med ett betydligt sämre resultat.

När den första prognosen är gjord visar den på ett negativt resultat på totalt 40 miljoner kronor.

– Vi gick in i krisen med en god ekonomi men jag tror att alla förstår hur ett minusresultat i den här storleken slår mot vår verksamhet. Nu gör vi allt vi kan för att minska underskottet, säger BK Häckens klubbchef Marcus Jodin till officiella hemsidan.

– Vi kommer inte att gå omkull men vi har högre ambitioner än så – vi vill även fortsatt vara en välskött toppklubb i svensk fotboll som arrangerar evenemang i världsklass.

”Finns en risk för att det inte stannar där”

– Vi har en resultatprognos på minus 40 miljoner kronor och samtidigt vet vi att det finns en risk för att det inte stannar där, beroende av hur utvecklingen blir i år. Nu hoppas vi på att få komma igång med Allsvenskan inom kort, för att våra supportrar och partners ska få glädjas över att se fotboll igen, om än på TV till att börja med. Vi är väldigt tacksamma för de goda relationer vi har med både supportrar och partners – den lojaliteten och det klubbhjärtat är vi oerhört beroende av nu, säger Marcus Jodin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.