Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Blackstenius om pressen: ”Vi är medvetna om att det kan gå riktigt, riktigt illa”

Uppdaterad
Publicerad

Den gemensamma hållningen i Sverige är att den avgörande gruppspelsmatchen mot Portugal är som ”vilken mästerskapsmatch som helst”.

Men helt och hållet går det inte att bortse från att EM kan ta slut på söndagskvällen.

– Vi är medvetna om att det skulle kunna sluta väldigt, väldigt illa men vi ska göra allt för att undvika det, säger Stina Blackstenius till SVT Sport.

– Vi vet att det är en viktig match som vi har framför oss, vi ser fram emot den väldigt mycket, konstaterar Stina Blackstenius.

Anfallsstjärnan menar att ”ödesmatchen” inte nödvändigtvis innebär mer press. Men att matchen är viktig konstaterar hon.

Damlandslaget i fotboll

– Varenda match i ett mästerskap är viktig. Det är inget som förändrar läget. Det är en lika viktig match imorgon som det har varit i de två andra. Vi är medvetna om att det skulle kunna sluta väldigt, väldigt illa men vi ska göra allt för att undvika det.

Tänker man något på att det kan ta slut?

– Jag vill inte tänka den tanken.

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson tar inte ut något i förväg och menar att han inte har några förväntningar. För spelarnas del poängterar han att det inte är något nytt som de ställs inför.

– Spelarna spelar viktiga matcher hela tiden i sina klubblag, säger han.

Men om det skulle bli en förlust så lär känslorna komma ikapp, även för Gerhardsson.

– Att förlora en match eller åka ur en turnering... Jag är oerhört dålig förlorare på så sätt. Det gör att jag kanske vad jag än håller på med så ser jag mig inte förlora. Då blir jag känslomässigt besviken och förbannad, men dom känslorna kan jag inte hitta på nu, säger han. 

– Går det åt helsike får man hantera det då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet