Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Blackstenius hoppfulla besked: ”Hoppas kunna vara med fullt”

Uppdaterad
Publicerad

EM-uppladdningen har inte varit optimal för svenska Arsenal-stjärnan Stina Blackstenius. Känningen i en muskel som hon fick under förlägret i Båstad har hindrat henne från full träning även på plats i England. Men nu ger anfallaren hoppfullt besked.  

– Det har för varje dag blivit hårdare träning där jag är glad över att det inte har blivit något bakslag utifrån hur mycket jag har ökat träningen, säger Stina Blackstenius till SVT Sport. 

Onsdagen är vilodag för det svenska landslaget i Chester, men till morgondagens träning hoppas Stina Blackstenius på att kunna träna fullt ut. 

– Jag vet att det inte har varit optimalt att jag inte har kunnat delta till hundra procent i träning men känner att det hela tiden har gått framåt och all den träning jag har gjort har inte gett något bakslag eller någon reaktion så tanken är att jag ska komma in och träna fullt imorgon, vilket känns jättebra, säger anfallsstjärnan. 

Damlandslaget i fotboll

Blackstenius som i träningslandskampen mot Brasilien för en vecka sedan hoppade in och blev målskytt i slutminuterna, är inte säker på om spel i den matchen kan ha förvärrat känningen i muskeln. 

– Det är svårt att säga i och med att jag inte kände något innan matchen eller när jag spelade. Men det klart att man såhär i efterhand kan ställa sig den frågan, säger Blackstenius som berättar att det blev en reaktion först efter matchen.

Oklart kring premiären – fokus längre fram i mästerskapet 

På lördag spelar Sverige EM-premiären mot regerande europamästaren Nederländerna och om Stina Blaskstenius kommer vara tillgänglig för 90 minuters spel är hon inte helt säker på.  

– Jag får försöka tänka längre fram i turneringen, det klart att det är en väldigt viktig match nu i premiären men i bästa fall är den här turneringen lite längre än så, så försöka vara lite smart där också, säger anfallaren som gläder sig över att inga bakslag kommit under träningarna i England. 

– Jag är glad över att det inte har blivit något bakslag och inte någon reaktion utifrån hur mycket jag har ökat träningen. Jag var med på stora delar av träningen igår och siktar på att vara med fullt ut imorgon så jag tycker ändå att det har gett resultat, den träning som jag har gjort, och jag litar fullt ut på det medicinska och den planen som vi satt upp, säger Stina Blackstenius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet