Blackstenius målskytt i Arsenals 4-0-kross

4-0 borta mot Leicester och ny serieledare.

Stina Blackstenius, 26, var en av målskyttarna i Arsenals övertygande seger.

Den svenska landslagsanfallaren gjorde matchens sista mål tre minuter in på den andra halvleken.

Blackstenius stack på djupet, rundade hemmalagets målvakt Kirstie Levell innan hon enkelt rullade in 4–0, 26-åringens fjärde ligamål för säsongen.

Blackstenius blev utbytt med tio minuter kvar att spela, medan Lina Hurtig byttes in 20 minuter in i den andra akten.

För Hurtigs del blev det ett abrupt slut på matchen då hon byttes ut tio minuter senare med en skada. Det är i nuläget oklart vad det handlar om.

4–0 till Arsenal blev det, som i och med segern tog sig upp i serieledning. London-klubben har vunnit samtliga sex matcher så här långt och är tre poäng före Manchester United.

För Blackstenius och Hurtig väntar nu landslagsuppehåll, duon är med i den svenska landslagstrupp som den 12 november ställs mot Australien borta i en träningslandskamp.