Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stina Blackstenius inför EM-semifinalen mot England Foto: Bildbyrån

Blackstenius om engelska kritiken inför EM-semifinalen: ”Förstår till viss del”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Sverige besegrade Belgien i slutminuterna och avancerade till semifinal, där England väntar, har den inhemska pressen menat att England inte har något att frukta.

Stina Blackstenius förstår var kritiken kommer ifrån.

– Vissa har nog förväntat sig mer av vårt spel, säger hon till SVT Sport.

Semifinalen mot England som spelas på tisdag kväll blir en match som Sveriges spjutspets i anfallet, Stina Blackstenius, ser fram emot.

– Det kommer vara den största utmaningen i det här mästerskapet och vår största prövning. Med ett starkt gruppspel och vinst mot Spanien bakom sig bör de ha ett bra självförtroende med sig. Men det är en utmaning vi ser fram emot, att få spela mot England på deras hemmaplan i en semifinal, det blir otroligt kul, säger Blackstenius.

Fotbolls-EM

Efter kvartsfinalen mot Belgien menar flera experter i den engelska pressen att Sverige inte skrämmer så mycket. Förstår du dem?

– Till viss del. Vissa har nog förväntat sig mer av vårt spel. Men samtidigt har resultaten varit med oss. Jag tycker även att vi har en tendens av att vara starka mot starka motstånd. Det är något vi definitivt ska och behöver plocka fram i den här matchen. Förhoppningsvis blir det lite större ytor för oss att jobba på jämfört med ett lågt och defensivt Belgien. Det kan nog vara till vår fördel.

Känner ni själva att det har hackat lite i spelet?

– Ja, till och från tycker jag. Vi kände i inledningen att det fanns mer att få ut, att potentialen var mycket högre än vad spelet visade. Det kan skapa frustration men jag tycker att vi har stått rakryggade i det här och vet var målet är.

”Ganska ointressant”

Även fast Stina Blackstenius kan förstå varifrån kritiken mot Sverige kommer ifrån lägger inte lagkamrat Linda Sembrant mycket vikt vid det.

– Snacket hit och dit om favoriter och så vidare är ganska ointressant i sin helhet. Vi ska spela semifinal mot England och det kommer bli jättehäftigt, säger Sembrant till SVT Sport.

Hur mycket kommer ni behöva förbättra er för att ta er till en final?

– Vi kommer behöva göra en väldigt bra prestation, det krävs verkligen. Vi har delar vi gärna vill steppa upp från gårdagen, men det kommer vara en helt annan match än vad det var mot Belgien.

KLIPP: Sembrant frälste Sverige i EM-kvartsfinalen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet