Foto: Bildbyrån

Blackstenius redo för spel: ”Vill avsluta på bästa sätt”

Uppdaterad
Publicerad

Inte sedan Benfica borta den 10 november har Stina Blackstenius spelat tävlingsmatch.

Nu – inför ödesmatchen mot Bayern München – är den jagade Häckenstjärnan redo för spel.

– Jag känner mig redo, säger hon till SVT Sport.

Stina Blackstenius har dragits med en skada sedan den 10 november. Hon var uttagen i landslaget och sades vara uttagningsbar till mötet med Slovakien men spelade aldrig under samlingen.

När Häcken nu går in i slutskedet av Champions League-gruppspelet är dock stjärnan redo att starta torsdagens möte med Bayern Munchen.

– Jag är jätteglad så klart. En väldigt skicklig spelare som gör mycket nytta för oss. Att hon är tillgänglig för oss gör mig väldigt glad, säger tränaren Robert Vilahamn till SVT Sport.

”Känner mig redo”

Blackstenius gjorde 30 minuter under en träningsmatch mot det danska laget Köge tidigare i veckan och ser fram emot att göra tävlingsdebut.

– Jag är så klart glad att vara här igen och att ha en Champions League-match att se fram emot. Jag har kunnat träna på sen jag kom tillbaka och känner mig redo.

Men det finns frågetecken kring Blackstenius framtid. Måltjuven vann skytteligan i allsvenskan med sina 17 mål och gjorde dessutom succé under OS. Kontraktet med Häcken löper ut vid årsskiftet.

”Vill vara med och bidra”

– Om nånting annat ska hända så är det nästa säsong, jag vill avsluta på bästa sätt med Häcken. Förhoppningsvis har vi ett slutspel att sikta mot. Jag vill vara med och bidra.

Blackstenius berättade på pressträffen dagen innan mötet med Bayern att det finns intresse från utländska klubbar och att hon har ”en dialog med Häcken”.

– Än så länge är inget beslut taget och jag har inte skrivit på något. Jag kommenterar inte mer än så. Det kommer när det är klart, vilket det inte är än. Då hade jag kunnat säga mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.