Foto: Bildbyrån

Jakobsson om bänkningen: ”En frustration”

Uppdaterad
Publicerad

Sofia Jakobsson har gått från stjärna i Real Madrid till frustrerad bänknötare i Bayern München.

Nu hoppas hon på speltid mot Häcken i Champions League.

– Jag har försökt visa tränaren att det är jag som ska spela, säger landslagsanfallaren.

Flytten till Bayern München i somras har hittills inte blivit som Sofia Jakobsson hade hoppats på.

Den svenska landslagsanfallaren kom med ett färskt OS-silver i bagaget, men har i stället suttit på bänken större delen av hösten i den tuffa konkurrensen i det tyska mästarlaget.

Inför senaste landslagssamlingen kom hennes första mål i Bayern München-tröjan, men hittills har hon inte spelat en hel match för sin nya klubb.

– Jag har inte fått spela lika mycket som jag hade hoppats på. Det är klart att det är en viss frustration, eftersom man alltid vill spela, säger 31-åringen i en telefonintervju inför torsdagens Champions League-match mot Häcken.

– Men får jag chansen är jag beredd.

”Påverkar en”

Till skillnad från i Real Madrid, som inte hunnit lika långt i sin satsning, är konkurrensen i Bayern München stenhård. Men det är bara att fortsätta att göra sitt bästa på träningarna, konstaterar Sofia Jakobsson.

– Jag kör på på träningarna och försöker att visa för tränaren att det är jag som ska spela, säger hon.

– Det har känts bra i veckan, så jag hoppas på speltid mot Häcken och få bevisa att jag ändå är i bra form.

Fysiskt sett är det inga problem, fortsätter hon. Men om formen håller för 90 minuter är svårare att veta. För även om träningarna är intensiva blir det inte så ofta spel över hela planen.

– Jag har inte startat i så många matcher och inte spelat en hel 90-minutersmatch sedan jag kom hit, säger Sofia Jakobsson.

– Det är klart att det påverkar formen lite, även om fysiken fortfarande känns väldigt bra. Men det är klart att det påverkar en, annars vore det väl konstigt.

Gjort läxan?

Bayern München ligger tvåa i Champions League-gruppen inför de avslutande två matcherna, strax bakom franska storklubben Lyon.

När Häcken var på besök i München i höstas blev det en klar seger för hemmalaget, 4–0. Men med ny tränare i Häcken, det kylslagna vädret och konstgräset på Hisingen blir det en helt ny match på torsdagen, poängterar Sofia Jakobsson.

– Vi har en väldigt bred trupp med många spelare, medan Häcken kanske har en mindre trupp och har spelat en lång säsong. Jag tyckte att vi kändes fräschare i den matchen och gjorde mål på våra målchanser, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.