Barcelona har vunnit samtliga fyra gruppspelsmatcher såhär långt. Foto: Bildbyrån

Rolfö assisterade när Barcelona säkrade avancemang

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfö assisterade till två av Barcelonas fem mål i 5-0-segern borta mot Hoffenheim i Champions League-fotbollen.

Det regerande spanska mästerlaget är därmed klart för avancemang till kvartsfinal.

Den svenska landslagsanfallaren, som spelade hela matchen för den spanska storklubben, serverade först Aitana Bonmatí med en passning snett inåt bakåt i den 57:e minuten och spanjorskan satte 3–0.

På stopptid i andra halvlek slog Rolfö på ett liknande sett i bollen till schweiziskan Ana-Maria Crnogorcevic som fastställde slutresultatet till 5–0.

Efter fyra raka segrar på lika många matcher i grupp C har Barça säkrat avancemang till kvartsfinal trots att två matcher återstår.

Grupptvåan Arsenal, som senare under onsdagskvällen besegrade danska jumbon Køge med 3–0, är tre poäng bakom det regerande spanska mästarlaget. Londonlaget, som tränas av svenske Jonas Eidevall, har därmed i princip säkrat den andra kvartsfinalplatsen i gruppen. Med två matcher kvar är trean Hoffenheim sex poäng bakom Arsenal och har dessutom klart sämre målskillnad.

I den sena matchen i Häckens grupp D besegrade Bayern München Lyon med 1–0. Det tyska storlaget bytte in Hanna Glas medan Sofia Jakobsson återfanns på bänken matchen igenom, precis som Lyons reservmålvakt Emma Holmgren.

MER FOTBOLL: Rolfö målskytt för Barcelona (14 oktober)

UEFA Women's Champions League

TSG 1899 Hoffenheim logo

TSG 1899 Hoffenheim

0 - 5

FC Barcelona logo

FC Barcelona

Dietmar-Hopp-Stadion, Hoffenheim
Publik: 2200
Domare: Ivana Martincic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.